Bij het verkopen van auto’s wordt de kwaliteit van de foto’s in de advertentie steeds belangrijker. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het maken van goede foto’s van een auto? We hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet over waar u op moet letten bij autofotografie.

1. Belichting

Belichting is (uiteraard) één van de belangrijkste punten bij het maken van een goede foto. Wanneer u buiten foto’s maakt, dan heeft u te maken met vele factoren die invloed kunnen hebben op de foto. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de tijd van de dag: De lichtinval en schaduw in de ochtend is anders dan in de middag. Maar daarnaast natuurlijk ook het weer: Felle zon en regen/sneeuw zijn logischerwijs niet de ideale momenten om autofoto’s te maken. Buiten maakt u de beste foto’s bij lichte bewolking. Ondervindt u ook veel hinder van de omgeving tijdens het maken van foto’s? Dan is wellicht een eigen autostudio iets voor u.

2. Schoon en netjes

Het klinkt misschien logisch, maar toch vermeldenswaardig: Zorg ervoor dat de auto helemaal schoon en netjes is van binnen en van buiten. Een schone auto verkoopt nu eenmaal makkelijker.

3. Achtergrond

Hou bij het maken van autofoto’s rekening met de achtergrond van de foto’s. Voor een rustige foto is een neutrale achtergrond erg belangrijk. Te veel elementen op de achtergrond kan storend werken of slordig ogen.

4. It’s all about the details

Om uw auto van anderen te onderscheiden kunnen de kleinste details het verschil maken. Daarom is het belangrijk om de USP’s (Unique Selling Points) van de auto in de fotografie extra aandacht te geven. Stel uw zelf hierbij de vraag: Wat maakt mijn auto uniek ten opzichte van andere vergelijkbare auto’s?

5. Fotostudio

Wanneer u regelmatig hoge frequenties auto’s moet fotograferen van binnen en buiten is wellicht een eigen autofotostudio iets voor u! Met een eigen fotostudio bent u niet meer afhankelijk vele factoren, zoals het weer of de tijd van de licht (ivm het beste licht). Het geeft u de vrijheid om het proces niet alleen te versnellen, maar ook de kwaliteit van uw foto’s tot een hoger niveau te tillen. Daarnaast verhoogt het de professionele uitstraling van uw bedrijf.

Autofotografie 2.0: 360 graden rond
Wanneer u uw autostudio voorziet van een draaiplateau heeft u de mogelijkheid om uw auto geheel rond in 360 graden te fotograferen. Met de gebruiksvriendelijke software heeft u binnen enkele minuten een 360 object van uw auto, die u met uw muis kunt laten roteren.

Meer informatie over een eigen autofotostudio op maat (met draaiplateau)? Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen